Logo

Ovnbagt ørred med krydderurter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ovnbagt ørred med krydderurter

1 bundt dild
1 usprøjtet citron
3 dl syrnet fløde 9%, ylette el. lign.
2 fennikel
1 hel ørred, ca. 800 g

Tilbehør:

Kogte kartofler
1 bundt grønne asparges
Groft brød

 

Tænd ovnen på 200°C.
Hak halvdelen af dilden.
Riv skallen af citronen.
Bland hakket dild og citronskal i den syrnede fløde el. lign., og smag til med salt og peber.
Skær fenniklerne i tynde skiver, og læg dem på midten af en bradepande med bagepapir.
Læg ørreden ovenpå fenniklen.
Skær 4-5 snit på overfladen af fisken, og læg en lille kvist dild i snittene.
Krydr ørreden ovenpå og indeni med salt og peber.
Skær resten af citronen i skiver, og læg dem i bugen på ørreden sammen med resten af dilden.
Bag ørreden 25-30 min. i ovnen.

Server ørreden med fennikel, kogte kartofler, dampede friske asparges, citrondressingen og godt brød.

 

Tips: I stedet for ørred kan du anvende 1 lille laks, fx fra frost.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.026 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her