Logo

Ciabatta 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brød
Ciabata, der betyder tøffel (hjemmesko), stammer fra Como i Norditalien. Dejen kan formes som en stor herretøffel eller som flere små børnetøfler. Brødet har ret blød krumme og skorpe takket være olivenolien.

Fordej:
50 g grahamsmel
100 g hvedemel
15 g gær
2 ½ dl lunkent vand

Dej:
2 dl håndvarmt vand
1 tsk salt
½ dl olivenolie
ca. 400 g pizzamel

Rør fordejen sammen og lad den stå tildækket på køkkenbordet til næste dag. Rør vand, salt og olivenolie i fordejen. Tilsæt hvedemel og ælt dejen på maskine eller med melede hænder ved at løfte op i dejen fra skålens bund. Dejen bliver mere smidig, efterhånden som den æltes. Lad dejen hæve tildækket ca. to timer. Tag den ud på et meldrysset bord og form den til et tøffelformet brød på ca. 30x15 cm, brug evt. en dejskraber til at skubbe kanterne ind med. Efterhæv brødet tildækket 45 minutter. Sigt hvedemel over brødet og bag det 20-25 minutter ved 225ºC på nederste ovnrille.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.617 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her