Logo

Citronsoufflé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Citronsoufflé

 

Under skorpen gemmer sig et fløjlsblødt indre som smelter på tungen. Server gerne souffléen med lidt friske bær til. Delikat.

• Citroner er fulde af C-vitamin. • Kvark indeholder meget kalcium.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 30 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Citronsoufflé:

½ citron

2 æg

1 dl sukker

250 g kvark

1 æggehvide

1 nip salt

5 spsk fintmalede mandler

fedtstof til formene

GARNERING: flormelis

*

 

Fremgangsmåde:

1 Skrub citronen og riv skallen af den halve.

Del citronen og pres saften af den halve.

 

2 Skil æggehviderne fra blommerne.

Pisk æggeblommerne med sukkeret, til det er skummende.

Lad kvarken løbe af og bland den en skefuld ad gangen i æggeblommerne.

Rør citronsaft og citronskal i lidt ad gangen.

 

3 Sæt ovnen på 175 °C.

Pisk æggehvider og salt til fast skum.

Vend æggehviderne og 3 spsk malede mandler i æggeblommemassen lidt ad gangen.

 

4 Smør kun bunden af fire portionsforme og drys med resten af de malede mandler.

Fyld formene med massen.

Stil formene i den varme ovn og bag i 30 min, til de er gyldne.

Åbn ikke ovnen, mens de bager, for så faldet de sammen.

Tag souffléerne ud og drys med flormelis.

Server souffléen straks sammen med friske bær eller en frugtpuré.

 

Tips & råd

 

I stedet for portionsforme kan man hælde massen i en lav souffléform og bage samme tid.

Hvis souffléformen er høj, skal du øge tiden med 10 min.

 

Drys rasp i stedet for hakkede mandler i bunden af formen.

I stedet for citroner kan du fint anvende grapefrugt eller appelsin.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 308 = kJ 1260

Kulhydrat 26 g Protein 13 g Fedt 16 g (48%) Fibre 1 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 947 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her