Logo

Lammemoussaka

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

750 g courgetter
3 auberginer
8 spsk olivenolie
3 store tomater
2 løg
2 fed hvidløg
1 bdt persille
3 spsk smør
750 g hakket lammekød
¼ l. piskefløde
4 æg
5 spsk reven parmesanost

Til fadet:
smør
rasp

Courgetter og auberginer vaskes, tørres godt og skæres i 1 cm. tykke skiver på langs.
Kom olien på en stor stegepande og steg courgette- og aubergineskiver
lysebrune på begge sider.
Læg dem til afdrypning på køkkenpapir og drys dem let med salt.
Skold tomaterne, flå dem og skær dem i små stykker.
Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint.
Persillen skylles og hakkes groft.
Lad smørret blive lysebrunt på stegepanden og brun løg, hvidløg og det
hakkede kød godt for kraftig varme.
Rør tomater og persille i og krydr med salt og peber, hvorefter der
lægges låg over panden, og blandingen simrer for svag varme i 20
minutter.
Et ovnfast fad smøres og drysses med rasp.
Læg et lag stegte auberginerskiver i bunden af fadet, herover
halvdelen af kødblandingen, så courgetteskiver og derefter resten af
kødblandingen og resten af grønsagerne lagvis.
Pisk fløden godt sammen med æggene, rør den revne ost i og smag til med salt og peber
Hæld denne blanding over gratinen og stil den i en 200-225ºC varm ovn
på midterste ribbe i ca 45 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.011 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her