Logo

Kransekagebund med frugt i gelé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kagebund:
150 g marcipan
¾ dl sukker
1 æg
2 tsk oliemargarine
2 spsk hvedemel
 
Frugt i gelé:
ca. 25 g mørk chokolade
6 blade husblas
21/2 dl koncentreret frugtsaft
1 ½ dl vand
300 g blandede skovbær hindbær brombær eller lign. - gerne frosne 
 
Ælt alle ingredienserne til kagebunden sammen. Tryk dejen ud i en
springform beklædt med bagepapir og bag kagen ved 180ºC i ca. 20 min.
til den er gyldenbrun på toppen.
Lad bunden køle af og løsn den derefter fra kageformens sider og bund. Beklæd formen med film og læg kagebunden ned i formen igen.
Filmen forhindre at den flydende gelé, som senere skal hældes over
bunden ikke løber ud. Pensl kagebunden med smeltet chokolade og lad
chokoladen stivne. Udblød husblassen i en skål med rigeligt koldt vand.
Bland frugtsaften med vandet.
Smelt husblassen over vandbad og bland den smeltede husblas med
frugtsaften.
Tilsæt bærrene (hvis de er frosne, behøver de ikke at tøs op først) og
hæld bær og saft over kagebunden.
Stil kagen i køleskabet til geleen er stivnet - det tager 1-2 timer.
Tag kagen ud af formen, fjern filmen og server den på et kagefad.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.519 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her