Logo

Citrontærte 3

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tarte au citron - 4-6 personer

125 gr smør
80 gr sukker
1 æg
250 gr hvedemel

Citronmasse:
3 citroner
2 æg
3 æggeblommer
100 gr sukker
1 ¼ dl piskefløde

Det bløde smør røres sammen med sukkeret. Ægget kommes i. Melet røres derefter hurtigt i og æltes på bordpladen. Sættes koldt i mindst 1 time.

Citronmasse:
Citronerne rives og de fileteres derefter. Den revne skal og citron fileterne og resten af ne kommes i blender og røres godt.
Sigtes herefter. Der dannes skum på overfladen af citronmassen. Dette skal fjernes. Dejen udrulles og en smurt tærteform beklædes hermed. Tærten bages blindt (formene fyldes med tørrede ærter ell. lign. så dejen ikke rejser sig) og næsten færdig ved ca. 190-200°. Derefter afkøles den. Blindfyldet fjernes.
Citronmassen hældes derefter i formen og massen skal nu stå og stivne ved max. 60° i ca 1 time.

Anretning:
Serveres hel eventuelt med solbærcoulis og cremefraiche 18%.

TIPS: Kan serveres lun med flødeskum eller cremefraiche.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.296 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?




Effektiv reklame - klik her