Logo

Svensk rugbrød med rosiner og sirup

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svensk rugbrød med rosiner og sirup

 

Et dejlig sødt og krydret brød, som smager skønt blot med lidt smør eller med en god ost eller landskinke.

Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 1 ½ time Bagetid: 30 min. Fryseegnet. 1 stort brød

 

#

25 g smeltet smør

4 dl mælk, kærnemælk eller vand

25 g gær

3 spsk sirup

1 tsk salt

½ tsk hel fennikel

½ tsk hel kommen

¼ tsk hel anis

50 g rosiner (kan udelades)

275 g groft rugmel

ca. 300 g hvedemel helst stenformalet mel af hele kerner

*

 

Smelt smørret, tilsæt væske og lad det blive lunt (maks. 37 °C).

Rør smuldret gær ud i væsken og tilsæt de øvrige ingredienser hold lidt af hvedemelet tilbage.

Ælt dejen godt igennem (5 min. på maskine) og lad den hæve tildækket 45-60 min.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og form den til et rundt eller aflangt brød.

Læg det på en bageplade med bagepapir og lad det hæve tildækket i ca. 45 min.

Varm ovnen op til 250 °C.

Sæt pladen i den varme ovn og spray med lidt vand (brug en blomstersprøjte eller lign.).

Luk straks ovn lågen og skru temperaturen ned til 200 °C.

Bag brødet ca. 30 min., eller til en centrumstemperatur på 98 °C.

Læg brødet til afkøling på en rist med et viskestykke over, så skorpen bliver blød.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.056 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her