Logo

Fastelavnsboller med creme - Gammeldaws

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 ½ dl mælk
50 g margarine
25 g gær
1 æg
3 spsk sukker
¼ tsk salt
500 g hvedemel

Creme:
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1 ½ spsk Maizena
2 dl mælk
1 tsk vaniljesukker

Mælk og margarine lunes, gæren udrøres heri.
De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt igennem.
Stilles til hævning et lunt sted Ca. 40 min

Creme:
Æggeblommer; sukker, Maizena og mælk piskes sammen i en tykbundet gryde og varmes op til kogepunktet under piskning.
Cremen tages fra varmen, og vaniljesukker røres i.

Dejen slås ned og deles i 2 portioner, der hver rulles ud Ca. 1 ½ cm tyk.
På den ene dejplade aftegnes bollerne med et glas (Ca. 6 cm). 1 skefuld creme lægges på hver cirkel, og den anden dejplade lægges over.
Bollerne trykkes ud gennem de 2 lag dej og lægges på plade.
Efterhæver ca. ½ time.

Bagetid: 10-12 min. ved 200ºC.
Bollerne drysses med flormelis efter bagningen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.140 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her