Logo

Lammekebab med grillede artiskokker og comté

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Lammekebab med grillede artiskokker og comté

2 lammemørbrad eller 4 medallioner fra fileten
4 lammenyrer
4 lammebrisler
Fedt fra lammebryst
Hvidløg, laurbær, timian, rosmarin
Saft og skal af l citron
4 spid
 
8 miniartiskokker
1 dl god olivenolie
1 dl Sherryvinaigre
2 spsk sukker
½ dl lammebouillon
laurbær, hel koriander, hvidløg
2 dl vinaigre
2 spsk hvedemel
200 g Comté (fransk ost, se ordbog)
 
Grillede artiskokker: Tourner artiskokkerne og kog dem møre i vand med vinaigre, hvedemel og salt. Hæld vandet fra.
Karamelliser sukkeret og kog ind med sherryvinaigre, krydderier og lammebouillon.
Monter med olivenolie og kog igennem.
Giv artiskokkerne et opkog i sukker-sherryvinaigrelagen og lad dem træk­ke i min. 24 timer før servering.
Skær Comté'en i mindre stykker og læg dem i lagen sammen med artiskokkerne lige inden servering.
 
Puds lammemørbrad/filet af og fordel kødet på 4 spid sammen med de for­kogte lammebrisler og de flåede lammenyrer.
Krydr godt med salt og peber.
Dæk med krydderurter og hvidløg og pak det hele ind i tynde strimler lam­mefedt fra brystet.
Grill forsigtigt og krydr med citronsaft og -skal lige inden servering.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.842 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her