Logo

Fladbrød - lav fedt %

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fladbrød er nemme at lave og smager dejligt, og så er der endda et lavt fedtindhold. Egner sig som tilbehør til for eksempel en grillaften eller til en sandwich. Der er mange muligheder.

 

 

25 g solsikkekerner
25 g hørfrø
25 g knækkede hvedekerner
25 g knækkede rugkerner
25 g sesamfrø + 1 spsk
½ l. kærnemælk
1 pk. gær
½ dl olie, gerne rapsolie
1 tsk salt
1 kg hvedemel
 
Bring en halv liter vand i kog.
Solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, hvede- og rugkerner hældes i og koges med i 2 minutter.
I en dejskål hældes 4 dl kærnemælk - det kogende vand og frø tilføjes og røres sammen - lad det hele afkøle i ca. 20 minutter.
Tilsæt salt og olie, gæren opløses deri og melet hældes i.
Dejen samles med en håndmixer med dejkroge - den er ikke så fast.
Når den er blank er den færdig og hæver i 45 minutter.
Dejen hældes forsigtigt i en bradepande med bagepapir og fordeles forsigtigt (må ikke mases, da det ødelægger brødets luftighed).
Dejen efterhæver  ½ time.
1 dl kærnemælk smøres ud over brødet og en spsk sesamfrø strøes over brødet.
Bages i midten af ovnen. 200°C i ca. 20 minutter.

Brødet er godt til en grillaften, snit firkanter med en oliesmurt kniv, og brødet er let at brække.


Dette brød er mikroovnsvenligt.

 
Lav en sandwich: skær en firkant ud i sandwichstørrelse - del den i to.
Smør den underste del med sennep, læg skinke, hønsebryst, salami eller andet på og læg en skive ost over.
Til sidst lægges toppen af brødet på.
I mikroovnen i ca. 1 minut for fuld power, og du har en lækker sandwich.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.655 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her