Logo

Lækker valnøddetærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

60 g kogechokolade
½ dl olie
1 knsp. salt
1 dl stærk kaffe
1 dl sukker
1 æg
½ dl piskefløde
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
½ tsk hvidvinseddike
2 ½ dl hvedemel
2 ½ dl hakkede valnødder
Chokoladeglasur:
125-150 g kogechokolade
1 spsk olie

Bræk chokoladen i stykker og læg den sammen med olien i en egnet skål.
Opvarm på fuld effekt 2-3 min. eller til chokoladen er smeltet.
Pisk forsigtigt salt, kaffe, sukker, æg, fløde, bagepulver, vaniljesukker, eddike og hvedemel i og pisk så kraftigt i 2 min.
Bland halvdelen af nødderne i.
Hæld dejen op i en form, der egner sig til mikroovn (ikke metal).
Opvarm på optøning 6-8 min.
Drej formen ¼ omgang et par gange undervejs.
Prøv med en strikkepind, om kagen er færdig.
Kagen løsnes rundt i kanten med en kniv.
Læg kagen på et stykke smørrebrødspapir.
Lad kagen køle af.

Glasur:
Læg den itubrækkede chokolade i en egnet skål sammen med olien.
Opvarm på fuld effekt ca. 31/2 min. eller til chokoladen er smeltet.
Bred glasuren ud over kagen.
Drys med resten af nødderne.

Tips: Kan også bages i alm. ovn. Bagetiden er så 35-40 min. ved 175°.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.520 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her