Logo

Kidneybønner med bacon, tomat og mørk chokolade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g røde udblødte kidneybønner
300 g røget bacon
3 løg
4 fed hvidløg
2 chilipebere
700 g flåede tomater
75 g mørk chokolade mindst 60% kakao
2 spsk tomatpuré
1 tsk paprika
lidt spidskommen
suppevisk bundet af laurbærblade, persillestilk og timian
5 dl rødvin
1 stort bdt persille

Forvarm ovnen til 140°
Hæld vandet fra de udblødte kidneybønner og til dem til side.
Skær bacon i mindre stykker og sauter dem i en stor tykbundet gryde, der tåler at komme i ovnen.
Hæld lidt olie ved baconen, hvis den er for mager.
Hak løg, hvidløg og chili.
Flå tomaterne og skær dem i kvarte.
Hak chokoladen fint.

Kom løg, hvidløg, chili, tomater, chokolade, tomatpuré, paprika og spidskommen i gryden.
Tilsæt bønnerne og bland det hel godt.
Læg suppevisken ovenpå og hæld vand i gryden så det dækker indholdet.
Læg låg på gryden og stil den i ovnen 3-4 timer.
Rør et par gange i gryden undervejs.
Tilsæt lidt mere vand, hvis bønnerne har optaget den første portion væske.
Tilsæt rødvinen når bønnerne er næsten møre.
Stil gryden tilbage i ovnen indtil bønnerne er helt møre.
Hak persillen.
Smag retten til med salt og peber og tilsæt persillen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.199 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her