Logo

Karamelliserede løg cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Karamelliserede løg cupcakes

Alle slags løg kan bruges i denne opskrift.

 

12 cupcakes:

2 spsk olivenolie

450 g løg, skåret i tynde skiver

1 tsk tørrede, knuste chilier

450 g hvedemel

350 g majsmel

1 spsk bagepulver

1 knsp salt

2 æg, letpiskede

190 g usaltet smør, smeltet

3 ¼ dl kærnemælk

1 spsk friskhakket timian

 

Varm olien op i en gryde.

Tilsæt løg og steg over middel varme og under omrøring, til de er bløde og karamelliserede - det tager 15 minutter.

Stil løgene til side for at køle af.

Varm ovnen op til 175°C og smør en muffinform med 12 huller.

Bland chili, mel, majsmel, bagepulver og salt i en skål med en ske.

Pisk æg, smør, kærnemælk og timian sammen i en stor skål, til det er blandet. Rør halvdelen af løgene i.

Rør melblandingen i, til det er netop blandet.

Fordel dejen i formen.

Læg resten af løgene øverst og bag brødene i 20 minutter.

Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.

Vip brødene ud og server dem varme.

Opbevar cupcakes i en lufttæt beholder i op til 2 dage.

Disse cupcakes egner sig ikke til frysning.

 

Variationer:

 

Karamelliserede løgmuffins med rosmarin

Følg basisopskriften. Erstat timian med 1 spsk frisk rosmarin.

 

Karamelliserede løgmuffins med gruyere

Følg basisopskriften. Tilsæt 115 g revet gruyere til dejen, før løgene røres i.

 

Karamelliserede muffins med to slags løg

Følg basisopskriften. Tilsæt 3 spsk hakket forårsløg i tynde skiver sammen med løgene.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.467 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her