Logo

Dyrelever, stegt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g dyrelever, helst af rådyr
100 g smør
2 dl bouillon
1 ½ dl piskefløde
2 spsk koncentreret tomatpure
1 kvist timian
salt
peber

Udvanding:
½ l. mælk

Endvidere:
120 g hvedemel
salt
peber

Læg leveren i en skål og hæld så meget sødmælk over, at det dækker. Udvand dyreleveren ca. 8 timer.

Tag leveren op, dup den tør med køkkenrulle og flå den tynde hinde af. Skær leveren i 1 ½ cm tykke skiver og vend dem i salt- og peberblandet hvedemel. Steg leverskiverne i smør på en pande få min på hver side. Tag leverskiverne op, læg dem på et fad og hold dem varme. De må gerne være rosa indeni.

Kog panden af med bouillon, hæld det i en gryde og tilsæt tomatpure og timian. Lad det koge godt igennem og pisk så fløden i. Lad saucen koge yderligere, til den jævner let. Smag saucen til med salt og peber.
Tips: Byd pillekartofler til. Saucen kan evt. jævnes yderligere og tilsættes lidt kulør. Kastaniepuré med stegte løg er godt tilbehør, ligeså stegte æblebåde eller tomater stegt eller mørnet i ovnen med timian eller persille.

Retten kan fryses. Holdbarhed 2-3 mdr.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.791 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her