Logo

Grillet and og Marcipan-is med kirsebær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillet and og Marcipan-is med kirsebær

 

De fleste elsker and og marcipan, men får det kun til jul. Her er en sommermenu med grillet and og en flødeis med marcipan og friske, danske kirsebær.

 

Barbecue-grillet and med salat og brød

Arbejdstid: 45 min. (+ optænding af grill) Koge/grilltid: ca. 1 time og 15 min. Kogt and er fryse-egnet (4 personer)

 

#

2 andelår (evt. optøede)

2 stk andebryst (evt. optøede)

salt og 1 tsk hele peberkorn

ca. 300 g suppeurter (fx løg, porretop og gulerod i stykker)

2½ dl barbecuesauce

 

Salat:

1 grønt salathoved

6 tomater (i både)

½ agurk (i stykker)

1 lille nyt løg (hakket eller i ringe)

2 spsk olie-eddikedressing

Tilbehør: brød

*

 

Kog anden, før den skal grilles:

Læg andelårene i en gryde med salt, peberkorn og suppeurter og hæld vand ved, så det akkurat dækker.

Lad det simre ½ time.

Tilsæt andebrysterne og lad det simre endnu ½ time - til kødet er mørt.

Tag kødet op og del evt. lårene i over- og underlår.

Hold kødet varmt i suppen.

 

Når grillen er klar, grilles anden med barbecuesauce: pensl på alle sider og vend kødet på grillen, til det er gyldent.

Bland salaten og hæld dressingen over.

Skær andebrysterne i skiver.

Server grillet and med salat og brød.

 

Tips: Du kan selv røre en barbecuesauce af tomatketchup og lidt olie. Smag til med engelsk sauce, honning eller sirup og chili.

 

Grillet and og Marcipan-is med kirsebær

 

Marcipan-is med kirsebær

Arbejdstid: 20 min. Indfrysningstid: ca. 3 timer Kræver ikke ismaskine (6-8 personer)

 

#

6 æggeblommer (pasteuriserede)

100 g sukker

1 tsk citronskal (fintrevet, usprøjtet)

2 spsk citronsaft

et lille drys fint salt

150 g ren rå marcipan (groftrevet)

¼ l piskefløde

Tilbehør:

friske kirsebær og mynte

*

Pisk æggeblommer og sukker til en meget tyk creme.

Tilsæt citronskal og -saft og salt sammen med marcipanen.

Pisk fløden til blødt skum og vend den i æggemassen.

Fyld iscremen i en sandkageform beklædt med husholdningsfilm.

Frys i 3-6 timer, til isen er fast.

Server med kirsebær og pynt med mynte.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.625 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her