Logo

Nemme havregrynsboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 liter lunkent vand
(noget af det kan evt erstattes af mælk, kærnemælk eller yoghurt ialt en liter)

1 ½ spsk salt
1 spsk sukker eller honning
en pakke gær
400 g små havregryn
800 g hvedemel (det halve kan evt. være grahamsmel)
evt. drys
 
Gæren opløses i væden
Tilsæt øvrige ingredienser
Det hele røres godt sammen, dejen bliver en som en tyk grød - bare rolig den skal ikke æltes.
Sættes på bagepapir i klatter med en ske der dyppes i lunkent vand mellem hver klat.
Stilles til hævning i 45 minutter og bages midt i ovnen ved 200°C 12-20 minutter.
Pensles med vand og evt. drys med sesam, birkes eller andet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (13 stemmer)
Siden er blevet set 6.963 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her