Logo

Middelhavs-gryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Middelhavs-gryde

 

Fisk smager fantastisk i denne delikate tomat-, hvidløg- og olivensauce. Retten er meget hurtig og nem at lave.

• Omega-3 fedtsyrer, som findes i fisk, fremmer hjernens udvikling specielt hos små børn.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Middelhavsgryde:

1 kg hvid saltvandsfiskefilet, fx helleflynder eller havkat

½ dl hvedemel

½ tsk gurkemeje

½ tsk friskkværnet sort peber

1 spsk olie

2 løg

½ fennikel, ca. 125 g

1 dl tomatpuré

4 dl passerede tomater

3 fed hvidløg

50 g sorte oliven uden sten

2½ dl fiskebouillon

salt og sort peber

½ dl hakket persille

 

* Fremgangsmåde:

1 Skær fisken i store tern, ca. 4x4 cm.

Læg dem i en plastpose sammen med mel, gurkemeje og peber.

Ryst posen til fisken er jævnt dækket af melblandingen.

Tag fisken ud af posen og kasser resterende mel.

 

2 Opvarm olien på en teflonpande ved god varme.

Brun fisken på alle sider i ca. 2 min, til den er gylden.

Tag fisken op og lad den dryppe af på køkkenrulle.

 

3 Skær løg og fennikel i tynde skiver og brun dem på samme pande i ca. 2 min.

Tilsæt tomatpuré, passerede tomater, hvidløg, oliven og bouillon.

Bring det i kog og dæmp varmen.

Lad det simre 10 min, til saucen er jævn.

 

4 Læg fisken i saucen og kog i yderligere 5 min, til fisken er færdig.

Smag til med salt og peber.

Drys med persille og server.

 

Tips & råd

Middelhavs-gryde

At udstene oliven er lettest at gøre med et specialværktøj.

Anvend en olivenudstener eller køb udstenede oliven.

 

Middelhavs-gryde

Soltørrede tomater kan anvendes i gryden for at give mere smag. De behøver ikke lægges i blød før brugen. Soltørrede tomater i olie bør dryppe af inden de anvendes.

 

VARIATION

Tilsæt andre fisk og skaldyr, fx rejer. blæksprutte, muslinger eller krabbe.

Hvis du tilføjer skaldyr og fisk så lav en dobbelt portion sauce.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 306 = kJ 1285

Kulhydrat 17 g Protein 46 g Fedt 6 g (18%) Fibre 5 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.997 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her