Logo

Rådyrryg med æbler og tranebær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rådyrryg
125 g bacon i tern
45 g svinefedt eller olie
2 kalvebouillon-terninger
2 ½ dl cremefraiche 38% eller piskefløde
1 spsk hakket persille
50-70 g smør
1 kg gode madæbler
1 pose tyttebær
salt
peber

Spæk kødet med baconterninger, krydr med salt og peber og læg det i bradepanden.
Sæt ovnen på 200° og opvarm fedt eller olie og hæld det over kødet. Kom lidt bouillon ved.
Stegetid: ca. 15-20 min. pr.½ kg
Dryp kødet ofte under stegningen.
Vask æblerne og skær dem i både. Steg dem i smør.
Tyttebærrene steges ligeledes i smør og blandes med æblerne ved servering.
Skyen reduceres og tilsættes piskefløde eller cremefraiche og smages til. Drys persille over.
Rösti eller Hasselback kartofler passer fint til denne ret.

Udskæring:
Skær langs rygbenet og hold kniven ind mod benet.
Løsn kødet. Hold kniven en anelse skråt og skær den første skive. Fortsæt og hold kniven lidt mere skråt for hver gang. Vend ryggen og skær de to mørbrader af.
Skær dem i skiver.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.816 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her