Logo

Sukkerkrystalliseret aubergine, stjerneanis-creme og basilikumsorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)
 
Aubergine:
2 mellemstore auberginer
250 g sukker
½ l piskefløde (så fed som muligt, gerne øko­logisk)
3 stjerneanis
Florsukker
 
Basilikumsorbet:
½ l vand
125 g sukker
½ bdt extra kraftig basilikum
100 g fromage blane
 
Aubergine: Kog en tyk sukkerlage på sukker og vand.
Skær auberginer i papirstynde skiver på langs og dyp dem i sukkerlagen.
Dryp af og tør aubergine skiverne i ovnen ved 100º i ca. 1 time.
Opbevar de tørre aubergine skiver tørt!
 
Reducer ¼ 1 piskefløde til det halve sammen med stjerneanis.
Køl af og bland med resten af fløden pisket til let skum.
 
Sorbet: Kog vand og sukker op og køl af.
Bland med fromage blanc og meget fintklippet ba­silikum.
Kør cremen på sorbetiere.
 
Anretning: Drys de stadig sprøde (!) aubergine skiver med flormelis og læg sammen med stjerneaniscreme i 4-5 lag.
Kugl sorbeten op og læg den ved siden af.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.920 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her