375 g mælkechokolade ca. 40% kakao
2 dl piskefløde
½ dl snaps (Blå Ålborg)
65 g smør
4 kardemomme knust
50 g sukker
saft af en halv citron
skal af 1 citron
Hak chokoladen fint.
Varm sukker, citronsaft - og skal op til sukkeret smelter.
Hæld fløden i, sammen med knust kardemomme, kog op og sigt så
blandingen langsomt over chokoladen, mens der røres i chokoladen.
(Vil den varme væske ikke helt opløse chokoladen kan omrøringen
færdiggøres over vandbad).
Når blandingen er ca. 40ºC varm tilsættes Blå Ålborg og smørret og
der røres til blandingen er helt homogen.
Trøffelmassen hældes i en firkantet form beklædt med film.
Stilles ved stuetemperatur til massen sætter sig.
Skæres i passende stykker, der vendes i kakao, eller henstår endnu et
døgn for at blive overtrukket med smeltet chokolade og derefter vendt i
kakao.