Logo

Flamsk vildsvinestuvning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 ½ kg skært vildsvinekød uden ben fx. bov
1 l kalvefond eller oksebouillon
3 store porrer, kun det hvide og lysegrønne af porrerne bruges
500-750 g hvedemel
½ dl olivenolie
4 dl finthakkede løg
2 fl. belgisk eller tysk øl
salt, peber
 
Bring fond/bouillon i kog i en lille gryde.
Lad det koge ind, til der kun er 1 dl tilbage.
Stil til side.
Tør porrerne grundigt med køkkenrulle, skær dem i mindre stykker og læg dem til side.
Ovnen varmes op til 200°C.
Vildsvinekødet skæres i 5x5 cm stykker og drysses med salt og peber.
Hæld melet i en kraftig plastikpose sammen med kødstykkerne og ryst
posen grundigt, så alle kødstykkerne bliver dækket af hvedemel.
Tag kødet ud af posen og ryst overskydende hvedemel af.
Opvarm olien i en lille gryde og sautér kødet i flere portioner - til det
bliver brunt.
Kødet stilles til side.
Evt. fedt fjernes fra olien og porrer samt løg lægges i gryden.
Sautér ved svag til jævn varme indtil grønsagerne er møre (de må ikke blive brune).
Hæld halvdelen af porre/løg-blandingen (lad dem dryppe af i gryden) over i en større stegegryde.
Tilføj halvdelen af vildsvineterningerne, dernæst endnu et lag porrer/løg og til sidst resten af kødet.
Hæld 1 fl. øl i porre/løg-gryden fra før og bring i kog.
Fjern evt. urenheder og hæld indholdet op i stegegryden.
Den anden øl og den indkogte fond/bouillon hældes også i.
Læg låg på stegegryden og sæt den i ovnen i 2 timer eller til kødet er
meget mørt og saucen blevet tyk.
Smag til med salt og peber.
Serveres med kartoffelmos eller æggenudler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.677 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her