Logo

Kold citronmarineret mørbrad med salat og rygeostecreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kold citronmarineret mørbrad med salat og rygeostecreme

 

Kold, stegt svinemørbrad har en ren og delikat smag, der er perfekt til en let anretning med salat. Her med en skøn rygeostecreme, der giver retten ekstra kant.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: ca. 35 min. Marineringstid: 1-2 timer

 

#

1 svinemørbrad (ca. 450 g)

25 g smør

2 tsk olie

salt og friskkværnet peber

 

Marinade:

1 citron (øko)

1 dl olie

 

Rygeostecreme:

100 g rygeost uden kommen

2-3 spsk cremefraiche eller mayonnaise

 

Tilbehør:

1 hjertesalat

ca. 16 lange purløg

400 g gule eller røde cherrytomater

1 potte friske ærteskud

godt brød

*

 

Dup kødet tørt med køkkenrulle.

Brun det på alle sider på en varm pande med smør og olie.

Krydr med salt og peber.

Læg den brunede svinemørbrad i et ovnfast fad.

Sæt det midt i ovnen ved 175 °C, og steg kødet i ca. 30 min. til det er svagt rosa, og centrumtemperaturen er 62 °C målt med stegetermometer.

Afkøl svinemørbraden.

 

Vask citronen, riv skallen fint, og pres saften.

Rør skal og saft sammen med olie.

 

Skær kødet i 2-3 mm tynde skiver, og læg dem på et fad.

Hæld marinaden over kødet, og sæt det i køleskab i 1-2 timer.

 

Rør rygeost med cremefraiche, og smag til med salt og peber.

Anret den citronmarinerede svinemørbrad med rygeostecreme og en frisk salat af hjertesalat, halve tomater, ærteskud, og purløg.

Server med brød.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.322 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her