Logo

Rabarberkage - rabarbertærte, med marcipan

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne lækre forårstærte kan serveres kagen lun eller afkølet med flødeskum til. En sød kryddersnaps vil passe godt til ...

1 bdt rabarber (400-500 g)
4 spsk sukker
dej:
130 g smør
150 g sukker
2 store æg
2 knivspidser fint salt
kornene af ½ stang vanilje + stangen
80 g hvedemel
1¼ dl Maizena
80-100 g marcipan
flødeskum blandet med cremefraiche

Skær rabarberne i små bidder (2-3 cm).

Kom dem i en skål og vend dem med sukkeret.

Tænd ovnen på 170°C.

Dej: Pisk smør og sukker blødt.

Tilsæt æggene i ét af gangen, pisk let mellem hvert æg.

Tilsæt vaniljekorn + den halve »tomme« stang.

Sigt hvedemel og Maizena sammen og vend det i æggeblandingen.

Fordel dejen i en smurt og sukkerdrysset tærteform eller en springform, hvor bunden er beklædt med bagepapir og siderne smurt med smør og drysset med sukker.

Riv marcipanen på et rivejern.

 

Fordel rabarber, marcipansmuldr og sukkersaft over dejen og sæt kagen på nederste rille i ovnen.

Lad den bage en times tid på 170°C.

Server kagen lun eller afkølet med flødeskum til.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (7 stemmer)
Siden er blevet set 6.646 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her