Logo

Kartoffelmad med rejer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelmad med rejer

 

En kartoffelmod er typisk dansk sommersmørrebrød. Prøv at ryge kartoflerne til din næste kartoffelmad.

Arbejdstid: 20 min. Koge-/rygetid: 30 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

8 små nye kartofler

salt til kogevandet

røgmuld (se tips)

2 skiver groft rugbrød

smør

4 spsk mayonnaise

100 g rejer

4 små tomater

 

Drys:

frisk purløg og dild

flagesalt og peber fra kværn

*

Du kan købe røgsmuld i jagt- og fiskeributikker og dér, hvor du køber grilludstyr.

 

SKRUB kartoflerne rene og kog dem i velsaltet vand 8 min.

Sluk og lad kartoflerne trække under låg, til de er næsten møre.

Læg dem i et dørslag af metal.

 

VARM en håndhuld røgsmuld ved middel varme i en jerngryde med låg.

Sæt dørslaget ned i gryden, læg låg på og lad kartoflerne ryge i 10-15 min.

 

SMØR evt. brødet med smør.

Skær de røgede kartofler i skiver og læg dem på brødet.

Top op med mayonnaise, tomatbåde og pillede rejer.

Drys med klippet purløg og dildduske.

Krydr med flagesalt og friskkværnet peber.

 

TIPS: Du kan også ryge kartoflerne i en kuglegrill: Kast rygeflisen på de glødende kul, læg kartoflerne på risten og luk låget.

Du kan købe røgsmuld i jagt- og fiskeributikker og dér, hvor du køber grilludstyr.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.786 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her