Logo

Rødbeder bagt, med humus, pighvar og foie gras

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Hvis man vil imponere sine gæster, så prøv denne ret med bagte rødbeder, rødbedehumus med pighvar og foie gras. Velbekomme.

 
Bagte rødbeder:
400 g små rødbeder
2 fed finthakket hvidløg
¼ bdt fintsnittet salvie
Aceto Balsamico
½ dl olivenolie
Salt peber
 
Rødbedehumus:
200 g afkølede kogte rødbeder
200 g afkølede kogte kikærter
½ finthakket skalotteløg
2 fed finthakket hvidløg
3 spsk tahine (sesampasta)
Spidskommen, salt peber
Olivenolie
Citronsaft
 
Rødbedeemulsion:
½ l. portvin
½ l. rødbedesaft
200 g smør
50 g korender
2 stilke salvie
Salt, peber
 
Pynt:
Rødbedetoppe
Krydderurter (fx oregano, kørvel, dild, merian, mynte)
Olivenolie
Aceto Balsamico,
Salt, peber
 
Pighvar:
4 pighvarfileter Smør
Salt, peber
 
Foie gras:
4 skiver foie gras
 
Rødbeder: Skræl rødbederne, halver og læg i et ovnfast fad.
Drys de øvrige ingredienser på og bag rødbederne i ovnen i en lille time ved 200ºC.
 
Rødbedehumus: Hak ingredienserne groft sammen, kør dem eventuelt på blenderen til en mere fast masse, og smag til.
 
Rødbede emulsion: Reducer portvinen til ca 1 dl, tilsæt rødbedesaft og reducer til ca 3 dl
Monter med smør, vend korender og strimlede salvieblade i. Smag til.
 
Pynt: Vend rødbedetoppe og diverse friske krydderurter i en vinagrette af olie,vinaigre, salt og peber.
 
Pighvar: Krydr fileterne med salt og peber og steg dem i klaret smør.
 
Foie gras: Lynsteg foie gras-skiverne på en varm pande.
 
Anretning: Anret pighvarfileten på de halverede bagte rødbeder og læg pynten på fisken.
Ske en que­nelle af rødbedehumus på, læg den stegte foie gras ved siden af og anretsirligt rødbedeemulsionen omkring.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.666 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her