Logo

Blæksprutte i eget blæk - Calamares en su tinta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne blæksprutteret stammer oprindeligt fra Portugal. Det er en meget spændende ret til aftensmad for eksempel hvis du har gæster, op gerne vil prøve noget nyt. Server med franskbrød eller safranris.


1 kg blæksprutte
1 stort løg
2-3 fed hvidløg
2 spsk oliven
2 tomater
1 spsk hakket persille
1 dl hvidvin
salt og peber
1-2 spsk rasp

*
 

Rens blæksprutten ved at skære hovedet og fangarmene af.
Vend vrangen ud af kroppen, og fjern skjoldet, hold blæksækkene for sig selv.
Vask kroppen ud- og indvendig, vask ligeledes fangarmene under rindende vand.
Skær kroppen i ringe eller strimler, og skær fangarmene i mindre stykker.
Varm olivenolien, og steg det hakkede løg og hvidløg og de flåede skiveskårne tomater.
Efter et par minutters forløb tilsættes blæksprutten, vin, lidt vand, persille, salt og peber.
Læg låg på gryden, og lad retten simre stille i ca. 25 minutter til den er færdigkogt.
Så tilsættes blækket fra blæksækkene (spanske blæksprutter indeholder mere blæk end blæksprutter fanget i nordsøen), rør godt og jævn saucen med fin rasp.
Server fingerstykker, smørristede stykker franskbrød og/eller safranris, dvs. ris kogt i vand med salt og en knsp. safran som løskogte ris. 


Portugisisk.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.669 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her