Logo

Bosniske kødboller - Bosanske cufte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bosanske cufte er en slags kødboller, der oprindeligt stammer fra Balkan. Der er forskellige opskrifter på kødbollerne i de forskellige egne af det tidligere Jugoslavien. Her laves retten med oksekød.


¾ kg hakket fåre- eller oksekød
½ l. yoghurt eller tykmælk
5 æg
100 g hvedemel
50 g fedt
50 g smør eller margarine
5 g kommen
salt, evt. paprika
evt. purløg

*
 
Kødet, melet og 1 æg blandes og tilsættes herunder salt efter smag og formes til små kugler.
En bradepande smøres ind i fedt og strøs med hvedemel, og bollerne lægges på.
Steges i tre kvarter i ovnen ved svag varme.
De resterende 4 æg røres ud med yoghurt eller tykmælk og kommen og hældes over kødbollerne, og stegningen fortsætter endnu et kvarter.
Kødbollerne serveres varme fra panden, men de smager også udmærket kolde.


Tips: Ordet cufte er af arabisk oprindelse og betyder ”hakket” ”ituskåret”, og man benytter da også hakket kød til denne ret.
Cufte tilberedes på forskellige måder i de forskellige egne af Jugoslavien, men denne opskrift er fra Bosnien-Hercegovina.
I øvrigt stammer retten fra orienten og indgår i de andre Balkanlandes køkken.
Den tilberedes med forskellige ingredienser i Tyrkiet, de arabiske lande og i Iran, det sidste sted med bla. Gurkemeje, safran, korender, valnød og krydderiet sumak, som ikke kan fås i Danmark.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.103 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her