Logo

Vagtler med brisler og gedeost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

8 vagtler
250 g kalvebrisler
100 g gedeost
80 g friske morkler
1 dl hvidvin
3 spsk cognac
1 melon
citronsaft
150 g smør
salt og peber

Courtbouillon:
1 lille løg
1 gulerod
peberkorn
timian
laurbærblad
en smule eddike
vand

Gnid vagtlerne med salt og peber, brun dem hurtigt i en stegegryde og sæt gryden i en 200ºC varm ovn, ca. 20 min.

Skær melonen i kugler med en lille skarp ske eller et kuglejern, og mariner frugten i citronsaft. Kog courtbouillonen 20 min. og blancher brislerne heri 5 min.

Fjern hinder og sener, skær brislerne ud som medaljoner og steg dem forsigtigt i smør.

Læg gedeosten over brislerne, gratiner dem kort i ovnen og hold dem varme. Steg morklerne hurtigt på en varm pande, tilsæt skyen fra vagtlerne, hvidvin og cognac og kog saucen ind.

Tilsæt stykker af koldt smør – saucen må ikke koge, efter at smørret er kommet i.

Anret vagtlerne på portionstallerkener med gratinerede brisler, melonkugler og morkelsauce. Pynt med lidt bredbladet persille.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.427 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her