Logo

Parmesan- og hvidløgsboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Parmesan- og hvidløgsboller

 

Du behøver ikke engang kalde på familien, når det er tid til at sætte sig til bords. Duften fra bollerne her lokker alle til køkkenet • Urter og krydderier giver bollerne så kraftig en smag, at det er unødvendigt at smøre smør på dem.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 10 min. 20 boller.

 

# Råvarer til Parmesan- og hvidløgsboller

DEJ:

½ pakke gær (25 g)

2 spsk olie

½ tsk salt

3½ dl hvedemel

 

FYLD:

3 fed hvidløg

1 dl reven parmesanost

1 spsk tørret basilikum

1 tsk tørret timian

¼ tsk cayennepeber

(evt. 2 spsk olie)

*

 

Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 225 °C. Begynd med dejen.

Smuldr gæren ud i en skål eller i foodprocessoren.

Hæld 1¼ dl lunkent vand (37 °C) på og rør til gæren er opløst.

Tilsæt olie, salt og melet, lidt ad gangen til dejen slipper skålen.

Lad den hæve ved stuetemperatur på et sted uden træk ca. 15 min.

 

2 Pres hvidløget ned i en lille skål.

Bland med parmesanost, basilikum, timian og cayennepeber samt evt. olie.

 

3 Rul dejen ud til et rektangel ca. 20x40 cm.

Drys eller pensl osteblandingen over dejen og rul den sammen.

Skær rullen i 20 stykker og læg dem på en plade med bagepapir.

 

4 Bag midt i ovnen 8-10 min. til de har fået farve. Server straks.

 

Tips & råd


Parmesan- og hvidløgsboller 

Rul dejen forsigtigt ud, gerne på en kold plade og med plastfolie imellem.

Pudr let med mel så dejen ikke sætter sig fast.


Parmesan- og hvidløgsboller 

En tør bagepensel eller en ske er et godt redskab når du skal fordele fyldet.

Hvis redskabet bliver fugtigt risikerer du fyldet bliver klistret.

 

Variation: Hvis det kniber med tiden kan du anvende frossen butterdej.

Lad pladerne tø noget og rul dem ud.

Gør som ovenfor og del hver plade i fire stykker. Bag 8-10 min.

 

PR. PORTION: Kalorier 61 = Kilojoule 256

Kulhydrat 8 g Protein 2 g Fedt 2 g (29%) Fibre 0 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.367 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her