Logo

Kongecupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kongecupcakes

Til Mardi Gras-karnevallet serveres traditionelt 'kongekage' - her er en lille udgave. Farverne symboliserer retfærdighed, tro og magt.

 

18 cupcakes:

225 g usaltet smør

225 g sukker

225 g hvedemel

1 ½ tsk bagepulver

4 æg

1 tsk vaniljeekstrakt

Glasur:

275 g flormelis

2 spsk citronsaft

2 spsk guldfarvet sukker

2 spsk grønt sukker

2 spsk violet sukker

 

Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.

Rør alle ingredienser kagerne sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.

Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.

Lav glasur: Sigt flormelis i en skål.

Tilsæt langsomt citronsaft og rør, til glasuren er fast, men smørbar.

Smør glasuren på kagerne og drys med farvet sukker.

Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Kongecupcakes med rosiner

Følg basisopskriften.

Fold 100 g lyse rosiner i dejen, når den er rørt sammen.

 

Kongecupcakes med valnødder

Følg basisopskriften.

Fold 100 g hakkede valnødder i dejen, når den er rørt sammen.

 

Kongecupcakes med hvid chokolade

Følg basisopskriften.

Fold 100 g hvide chokoladeknapper i dejen, når den er rørt sammen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.922 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her