5-6 kg ferske sild eller strømming lægges urensede i en passende beholder og overhældes med en blanding af 2ºC eddikesyre til 11 vand. Så meget, at det står godt over sildene. Således henstår de i 24 timer. Slimlag og skæl fjernes ved at stryge sildene af med hånden. Lægges derefter lagvis i en krukke med en blanding af 700 g salt, 1 kg melis, 2 spsk knust krydderpeber, 2 spsk knust sort peber, 10 g knust laurbærblade, 1 tsk _nust ingefær, 2 tsk knust kryddernellike, 2 tsk salpeter, 2 tsk sandel. øverste lag af krydderier skal være mere rigeligt end de øvrige. Tilsidst hældes 3-4 dl almindelig eddike langs kanten på krukken. Tallerken lægges som vægt øverst. Krukken bindes til med pergament og stilles på et køligt sted. Sildene bliver bedst efter 3 måneders lagring, men kan bruges efter 5-6 ugers forløb.