Logo

Fløderuller med nødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
80 g nøddekerner
75 g sukker
80 g smør
¾ dl mørk sirup
75 g hvedemel

Fyld:
2 ½ dl piskefløde
50 g bitter chokolade

Pynt:
Flødeskum
høvlet chokolade

Hak nødderne, kom sukker, smør og sirup i en gryde og varm det til kogepunktet, tilsæt nødder og hvedemel og rør det i. Lad det bage sammen i 2 min. tag gryden af og lad dejen køle lidt af.

Del dejen i 16 kugler, der sættes på en bageplade belagt med bagepapir, tryk dem flade og sørg for, at der er god afstand imellem dem, da de løber ud og bliver dobbelt så store. Bag kagerne på midterste rille ved 200 º i 4-7 min til de er gyldne.

Lad dem stå et øjeblik og rul dem så til ruller. Bliver de så stive, at du ikke kan rulle dem, så sæt dem et øjeblik i ovnen igen, til de er bøjelige og varme igen.

Pisk fløden, tag lidt fra til pynt. Hak chokoladen, bland halvdelen i flødeskummet og gem resten til pynt. Fyld rullerne med det kolde flødeskum og til slut pyntes med lidt flødeskum, der er sprøjtet igennem en tylle.
drys lidt chokolade på.

Dejen kan holde sig tre uger i køleskabet, tildækket.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.452 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her