Logo

Kylling i parmakappe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling i parmakappe

 

Kyllingebryst spækket med urter og pakket i tynde skiver af parmaskinke, en delikat ret som passer alle. Italiensk inspireret.

• Salvie tilfører en del fibre og jern. • Kun 2 g fedt pr. portion.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 15-20 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Kylling i parmakappe:

4 kyllingebryster a ca. 125 g

olie til fadet

2 fed hvidløg

1 lille rød chilifrugt (valgfrit)

4-8 store salvieblade

72 tsk sort peber

8 tynde skiver parmaskinke

TIL SERVERINGEN:

salvieblade

dampede grønsager

kogte kartofler

 

* Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 175 °C. Placer risten i midten af ovnen.

Smør et ovnfast fad med olie.

 

2 Afpuds kyllingebrysterne og sørg for at de er lige store.

Pil og hak hvidløgene.

Rens og hak chilifrugten.

 

3 Læg kyllingen i det smurte fad og læg 1-2 salvieblade på hver filet.

Læg lidt chilifrugt og hvidløg på salviebladet og krydr med peber.

 

4 Sno 2 skiver parmaskinke om hvert stykke kyllingebryst så salvie, hvidløg og chilifrugt pakkes ind.

 

5 Sæt i ovnen og steg i 15-20 min. til parmaskinken er sprød og kyllingefileterne er møre, men ikke tørre.

Lad kyllingepakkerne stå lidt inden de skæres i skiver.

Server med dampede grønsager, kogte kartofler og lidt ekstra salvie.

 

Tips & råd

 

Kylling i parmakappe

Parmaskinke kan indeholde en hel del fedt. Skinken skal derfor afpudses godt for tykke fedtkanter, så fedtindholdet mindskes.

 

Kylling i parmakappe

Andre urter kan anvendes i stedet for salvie, fx persille, timian eller purløg.

Estragon er en anden krydderurt, som passer meget fint til kylling.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 154 = kJ 646

Kulhydrat O g Protein 34 g Fedt 2 g (12%) Fibre 0 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.875 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her