Logo

Ribstærte 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
3 ½ dl hvedeme
125 g smør
4 spsk sukker
1 æg
 
Fyld:
1 l ribs
3 æggehvider
1 ½ dl sukker
 
Kom hvedemel, fedtstof, sukker og æg i en køkkenmaskine.
Kør det hele til en smidig og godt blandet dej og lad den stå koldt i mindst 30 min.
Tryk dejen ud i en form med lige kanter, gerne en springform, ca 22 cm i diameter.
Prik bunden med en gaffel og bag den halvfærdig ved 200°C på nederste rille i ca 15 min, uden at dejen får ret meget farve.
Tag bunden ud og lad den køle.
Skyl og nip ribsene.
Pisk æggehviderne til hårdt skum og vend sukkeret i med en gummiskraber.
Læg halvdelen af ribsene på tærtebunden, bland resten i marengsdejen og læg den i formen.
Bag tærten ved 150ºC i ca 30 min, så både marengsdej og piedej får lidt farve.
Lad den køle før serveringen. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.868 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
29906-07-2011 23:20:08 Tonny
Det er faktisk bedre at blande dejen i hånden, og røre den MINDST muligt, og blot "samle" den i stedet for at ælte den. Det er hvad englænderne kalder "short crust", som giver den lækre sprøde mørdej. Æltning gør dejen "lang" og tenderer til at gøre den en smule sej - og får den samtidigt til at "trække" sig i tærteformen.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her