Logo

Italienske frokostboller til pålæg, frokost eller suppe 5*

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Italienske frokostboller til pålæg, frokost eller suppe 5*

 

Inspirationen til disse skønne frokostboller kommer fra det italienske bageri Il Fornaio, som bager nogle boller, der minder lidt om disse. Flæk og fyld bollerne med pålæg og nyd dem til frokost eller server dem som tilbehør til suppe og gryderetter.

16 store boller. Arbejdstid: 45 min. Surdej: 2 dage Hævetid: 4 timer Bagetid: 20 min. Fryseegnet.

 

#

Dag 1:

2 dl lunt vand

2 g økologisk gær

1 dl rugmel

1 dl grahamsmel

 

Dag 2:

2 dl lunt vand

1 dl rugmel

1 dl grahamsmel

 

Dag 3:

10 g økologisk gær

5 dl vand

150 g grahamsmel

150 g rugmel

50 g solsikkefrø

50 g hørfrø

50 g sesamfrø

1 spsk havsalt

1 spsk maltsirup (eller alm. sirup)

1 spsk kakao

ca. 500 g hvedemel (med højt proteinindhold)

*

 

DAG 1: Bland det hele sammen i et glas med låg og lad det stå lunt ved stuetemperatur natten over.

 

DAG 2: Rør vand og mel sammen og rør det i dejen fra dag 1.

Lad det stå lunt ved stuetemperatur natten over.

 

DAG 3: Hæld 400 g surdej over i en stor skål og tilsæt vand og gær.

Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem.

Lad den hæve tildækket 2 timer.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og fold den ind over sig selvet par gange.

Del den i 16 stykker og form dem til flade, ovale boller.

Læg dem på bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket 2 timer.

Pensl dem med vand og bag dem i ca. 20 min. ved 225 °C.

Lad dem afkøle på en rist og frys evt. overskydende boller.

 

Resten af surdejen i glasset "fodres" som dag 2 og gemmes i køleskab til næste bagning.


˜ Årets bedste opskrifter fås på madABC.dk

prøv selv, Madplaner, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.576 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her