Logo

Polenta med kødsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Polenta med kødsauce


Italienerne spiser polenta på samme måde som pasta - sammen med en god sauce. Den fine majsgrød smager skønt, er glutenfri og ligger dejligt let i maven.

Arbejdstid: 35 min. Kogetid: 45 min. 4 personer.

 

#

Polenta:

1 liter vand

2 tsk salt

250 g polenta eller groft majsmel

5 stilke frisk timian

6 spsk friskrevet parmesan

 

Kødsauce:

1 stort løg

1 stor gulerod

2 spsk olie

400 g hakket oksekød

2 dåser hakkede tomater

2 fed hvidløg

2 tsk tørret oregano

ekstra parmesan til drys

salt og peber

*

 

Giv vand og salt et opkog i en tykbundet gryde.

Træk gryden fra varmen, og drys polentamelet i lidt efter lidt, mens du pisker.

 

Stil gryden tilbage på blusset, og skru ned til lav varme.

Lad grøden koge stille under låg i ca. 45 min, hvor den bare står og bobler lidt.

Rør af og til med en grydeske, så grøden ikke brænder på i bunden.

 

Tilsæt finthakket timian og revet parmesanost, og smag til med salt.

Juster evt. konsistensen med vand polentaen skal være lige så blød som grød.

 

Hak løget fint, og skær guleroden i meget små terninger.

Svits dem i olie i en gryde, tilsæt kødet i små klumper, og brun det med.

 

Blend tomaterne, og rør dem i kødet sammen med presset hvidløg, oregano, salt og peber.

Lad saucen simre i 25 min, og server polentaen i dybe tallerkener med kødsauce og et drys parmesan.

 

TIPS: De fleste saucer der egner sig til pasta, er også gode til polenta. Prøv fx med svampesauce, tomatsauce eller spinatsauce,

Polenta har en tendens til at koge lidt fast på bunden af gryden, men løsner sig nemt, hvis du sætter gryden i blød i en halv times tid.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.161 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her