Logo

Rødgrød mix

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødgrød mix
 
Rabarber-jam:
1 stængel rabarber
50 g honning
 
Skræl rabarberen og skær den i små stykker.
Smelt honning og kog rabarberstykkerne heri.
På samme måde kan tilberedes 'hindbær­jam', 'jordbær- jam', 'blåbær-jam' eller 'brombær-jam'. Til 'ribs-jam' skal nok bruges mere honning eller sukker.
 
Bær-gel:
400 g bærpure (fx. jordbær, brombær eller blåbær kogt med lidt vand og smagt til med honning]
6 blade husblas
1 tsk agar agar (stivelsesmiddel)
 
Kog pureen og pisk sammen med udblødt husblas og agar agar.
Si og stil på køl.
 
Syltede rabarber:
2 skrællede stængler rabarber
1 dl vand
100 g honning
1 vaniljestang
 
Kog vand, sukker og vanilje op, læg rabar­berstykker i og lad trække natten over.
 
Rabarber-gel:
1 dl rabarberlage (fra de syltede rabarber) 
2 blade husblas
 
Smelt udblødt husblas i den varme rabarber­lage.
 
Broken gel:
De "satte" (stivnede] geleer kan blendes med olie, processen kaldes 'broken gel'. 
Fx" blendes 'blåbær-gel' med god olivenolie, 'jordbær-gel' med jordnødde­olie og 'rabarber-gel' med hasselnødde­olie.
 
Oplev denne proces hos molekylær-kokken Heston Blumenthal på "The Fat Duck" i England. 
Alt fra agurk og gulerod til cho­kolade eller jomfruhummerfond kan bruges. 
Blend de "satte" geleer med olie til en glat og meget cremet konsistens i forholdet ca. 50/50, og det skal være ved stuetempera­tur.
 
Fåremælks-foam:
1 dl økologisk fåremælk
 
Skum fåremælken op med en elektrisk hånd­blender og server straks mælkeskummet.
 
Eddike-karamelliserede bær-rabarber iscreme:
50 g bagte rabarber (100 ºC i 1 time - drys­set med 50 g sukker)
50 g bagte jordbær (100 ºC i 1 time - uden sukker)
50 g hind­bær
50 g brombær
280 g mælk
110 g fløde
136 g sukker

Karamellisering:
40 g sherryeddike
45 g sukker 

Kog alle ingredienser sammen, blend og pres bær-rabarbermassen gennem et dørslag.
 
Kog sherryeddike og sukker til sirup og tilsæt den tempererede bær­/rabarbermasse. 
Køl af og kør på ismaskine.
 
Servering: Jeg serverer min rødgrød sådan, som I kan se på billedet - en masse små "stationer". 
Sådan blev en Rødgrød ­mix serveret for kronprins Frederik og kronprinsesse Mary samt for dronning Margrethe og hendes to søstre ved to for­skellige lejligheder i forsommeren.

 
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.300 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her