Logo

Nøddebrød Fransk - pain aux noix

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nøddebrød Fransk - pain aux noix

 

Fransk nøddebrød passer godt til suppe og osteanretninger, men kan også serveres med smør til kaffe eller te.

2 brød. Tilberedningstid: 20-25 min. Hævetid, i alt: ca. 2 timer. Bagetid: 30-40 min. Fryseegnet.

 

#

50 g gær

3 dl vand

3 dl skummetmælk

1 dl olie

3 tsk salt

½ dl sesamfrø

½ dl solsikkekerner

50 g hasselnøddekerner

50 g valnøddekerner

ca. 1 kg hvedemel (16-17 dl)

æg til pensling

*

1. Smuldr gæren og opløs den i det lune vand.

Tilsæt mælk, olie og salt.

 

2. Rist sesamfrø, solsikkekerner og hasselnøddekerner let gyldne på en tør, hed pande.

Bland de ristede frø og kerner med grofthakkede valnøddekerner.

Tag lidt fra til pynt og rør så resten i gærvæsken sammen med halvdelen af melet.

 

3. Ælt dejen godt sammen til den er ensartet.

Ælt resten af melet i.

Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i ca. 1½ time.

 

4. Ælt dejen sammen igen, del den til 2 brød og kom dem i smurte forme.

Lad dem efterhæve i en halv time.

 

5. Snit brødene med en skarp kniv og pensl med sammenpisket æg.

Drys nøddeblandingen over.

Bag brødene i 30-40 min. på nederste rille i ovnen ved 200-225 °C.

Tag forsigtigt brødene ud af ovnen, når der er 5 min. tilbage af bagetiden.

Bag dem færdige direkte på en bageplade.

 

Tips: Dejen til både Valnøddebrød Græsk og Nøddebrød Fransk kan formes til runde brød eller små kuvertbrød. Bagetiden på kuvertbrød er 15-20 min. ved den temperatur der er angivet til brødene.

 

Nøddebrød Fransk - pain aux noix

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.053 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her