Logo

Citrontærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mørdej:
200 g hvedemel
100 g smør
1 spsk sukker
3-6 spsk koldt vand
Fyld:
2 æg
225 g sukker
75 g smeltet smør
reven skal fra 1 citron
1 dl friskpresset citronsaft
Pynt:
drys af flormelis
evt. syltede citronskiver lavet af 1 citron skåret i papirtynde skiver kogt i 1 dl sukker og 2 spsk vand.

Ælt mørdejen sammen og stil den på køl i mindst en time.
Rul den derefter ud og læg i en smurt tærteform, og skær dejen til.
Sæt ovnen på 200°C.
Pisk æg og sukker til fyldet - det skal være lyst og luftigt.
Tilsæt så smeltet smør (afkølet!) og citron skal og saft, og hæld fyldet i den ubagte tærtebund.
Sæt tærten i ovnen og skru ned for varmen til 175°C.
Bag tærten i ca. 35 min. - hold øje med overfladen.
Lad tærten stå 10 min. for eftervarme.
Pynt med syltede citronskiver eller flormelis. Server kold eller lun med koldt flødeskum, eller vaniljeis.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.696 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her