Logo

Kanelsnegle 5

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
2 dl mælk
50 g gær
100 g blød smør
2 æg
½ tsk kardemomme
2 spsk sukker
500 g hvedemel
 
Fyld:
150 g blødt smør
85 g sukker (1 dl )
2 spsk kanel
 
Pensling: 1 æg
Glasur: Flormelis og koldt vand
(alt dette afhængig af hvor meget du har fået ud af din dej)
 
Dej:
Lun mælken til det er lillefinger varmt og rør gæren ud heri.
Bland de øvrige ingredienser i.
Slå dejen godt sammen til den er blank og smidig.
Stil den til hævning et lunt sted ca. 30 min.
Fyld:
Imens dejen hæver, kan fyldet tilberedes.
Rør smør, sukker og kanel godt sammen, så det er til at smøre ud på den udrullede dej.
Efter dejen har hævet, æltes den igennem igen og rulles ud i to dele.
Dette kan virke nemmere, men ellers kan den rulles ud i en.
Smør fyldet på dejen.
Rul herefter det hele sammen på den lange led, som en roulade.
"Rouladen" skæres nu ud forholdsvis de 15 eller 30 stykker, alt efter hvilken metode du valgte tidligere.
Sæt sneglene på bagepapir.
Lad sneglene efterhæve ca. 30 min.
Pensl med ægget og bag dem midt i ovnen i ca. 10 min ved 225°C.
(ved varmluftovn, sættes temp. til ca. 200°C.)
Når sneglene er færdige og afkølet, fyldes der glasur på efter lyst.
En godt tip kunne være at nøjes med en lille tsk glasur, da der i forvejen er en del sukker i. Men ellers efter behag.
Tips: Når du skal forme sneglene, så tag fat i dej-enden på hvert stykke og luk ned om bunden på sneglen, så alt det lækre fyld ikke flyder ud på pladen.  

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.793 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her