Logo

Kalvestrimler, svampe og dampet kål + Frugtdessert mandler og bær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spis eventuelle rester til frokost dagen efter. Savoykål og kalv til dig, der vil holde kiloene fra sidebenene + en cremet dessert med skyr og fyldt med antioxidanter og fibre fra de smukke bær.

Kalvestrimler, svampe og dampet kål med tranebær

320 g kalvekød i strimler

2 stængler frisk timian

2 spsk rapsolie

200 g blandede årstidens svampe

8 rosenkål

¼ savoykål

40 g tørrede tranebær

salt og peber

*

Skær rosenkålene i kvarte og savoykålen i strimler.

Steg kalvekødet på en varm pande sammen med timian i en smule rapsolie.

Tag kødet af varmen, del svampene i kvarte, og steg dem på samme pande.

Blancher først kålen i letsaltet vand i 3 minutter, og sauter den derefter på samme pande som svampe og kød - men kun i 3 minutter, så der stadigvæk er bid i den.

Sauter tranebærrene med i det sidste minut.

Anret alle ingredienserne pænt på en tallerken, og server med det samme.

Smag til med salt og peber.

Tips: Spis eventuelle rester til frokost dagen efter.

Savoykål og kalv til dig, der vil holde kiloene fra sidebenene.

--

Madopskrift billede

Frugtdessert cremet med skyr, mandler og bær

Til 4 personer * Tilberedningstid: 40 minutter

100 g blåbær

100 g hindbær

100 g brombær

4 spsk honning

1 stang vanilje

200 g skyr

8 ladyfingers

100 g mandler

*

Skyl alle bærrene.

Kog dem ca. 10 minutter i en gryde med honning og opskåren vaniljestang.

Tag bærkompotten af varmen, fjern vaniljestangen, og stil den på køl i 20 minutter.

Anret ladyfingers i et glas, kom skyr oven på, derpå kompot, og gentag dette to gange.

Drys med de lune, ristede mandler.

Stil desserten på køl i 10 minutter, så er den klar til servering.

Tips: Du kan i realiteten bruge alle slags frugter og bær til denne nemme dessert. Prøv dig frem.

Det behøver ikke at være kedeligt at sætte forbrændingen i vejret. Her er en dessert fyldt med antioxidanter og fibre fra de smukke bær. Hvis du dropper ladyfingers og skærer lidt ned på honningen, har du også alle tiders morgenmad.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.602 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her