Logo

Kvarksouffle med salvie-is og hindbær-rabarberkompot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kvarksouffle med salvie-is og hindbær-rabarberkompot 

Klik her for at sende et billede

# Ingredienser

Kvarksouffle:
1 spsk limesaft + evt. -skal
100 g sukker
200 g kvark
3 æg
2 æggehvider
Citronolie og sukker til formene
 
Salvie-is:
8-10 fintsnittede ananas/salvieblade
75 g sukker
½ l. sødmælk
5 æggeblommer
1 tsk citronsaft
1 knsp. salviesalt (Se: Krydderurtesalte)
 
Hindbær-rabarberkompot:
160 g friske hindbær
2 stængler rabarber
100 g sukker
2 dl vand
1 stang vanilje
10 stilke citronmelisse eller citronverbena
 
Dekoration: 4 salvieblade,  lidt æggehvide, 1 spsk sukker
 

* Tilberedning

Salvie-is: Varm mælken i en stålgryde eller ovnfast skål til 80 ºC og tilsæt de fintsnittede          ananas/salvieblade.
Hold temperaturen i 4-5 minutter og træk derefter gryden af blusset. 
Tilsæt æggeblommerne og pisk i moderat tempo, til massen danner "bånd" (saucekonsistens).
Tilsæt citronsaft og salviesalt.
Si cremen og frys den, gerne på maskine.
Når den har softice konsistens, hældes den i forme og fryses natten over.
 
Hindbær-rabarberkompot: Skyl rabarberne godt og skær dem i små bjælker.
Kog vandet op med vanilje og citronmelisse.
Lad afkøle en anelse og tilsæt rabarber­stykkerne.
Lun logen, til rabarberne er næsten møre.
Tag dem op og lad lagen afkøle til stuetemperatur.
Læg rabarberstykkerne i 4 små cocotter.
Si lagen over, så den lige dækker rabarberstykkerne.
Top op med friske hindbær.
 
Dekoration: Pensl bladene med æggehvide og vend dem i sukker.
Tør dem i ovnen ved 80 ºC i 1 time.
 
Kvarksouffle: Pisk 75 g sukker + de hele æg meget skummende.
Vend kvark, limesaft og evt. limeskal i.
Pisk æggehviderne stive med 25 g sukker og vend det i æggemassen. Fordel dejen i 4 oliesmurte og sukkerdryssede souffleforme og bag dem
ved 160 ºC i 7-8 minutter.
Skal serveres øjeblikkeligt på varme undertallerkener.
 
Anret isen med et sprødt krystalliseret salvieblad på toppen og server de varme souffleer straks.
 
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.366 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her