Logo

Grovbrød boller og flutes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grovbrød boller og flutes 


Denne opskrift er en klassiker i det danske folkekøkken. Hér på siden får du alle vores bedste opskrifter samlet ét sted. Af portionen bliver 2 brød eller 4 flutes og 16 boller.

 

# Ingredienser

50 g smør

4 dl kærnemælk

50 g gær

4 dl tykmælk/A38

1 spsk groft salt

250 g fuldkornshvedemel

750 g hvedemel

Pensling: fløde eller sammenpisket æg

Pynt: mel.

*

 

Smelt smørret og kom det i en skål.

Tilsæt den kolde kærnemælk.

Rør gæren ud heri.

Tilsæt øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage).

Slå dejen godt sammen.

Tag dejen ud på meldrysset bord og ælt den igennem med så meget mel, at den stadig er blød og smidig.

Dæk dejen med et klæde, og lad den hæve et lunt sted, ca. 30 min.

 

Brød:

Ælt dejen igennem igen, og form den til 2 brød, der lægges på bageplade.

Lad dem efterhæve ca. 20 min.

Pensl brødene med fløde.

Drys med fuldkornsmel eller almindeligt hvedemel og snit dem.

Bag brødene på nederste ribbe i ovnen.

Bagetid for brød: 30-40 min. ved 200 °C.

 

Flutes og boller:

Når dejen er hævet og æltet godt, deles den i 2 dele.

Den ene del deles igen i 4 stykker, der trilles til 4 flutes.

Den anden del deles i 16 stykker, der trilles til boller.

De efterhæver 20 min.

Pensles og bages midt i ovnen.

Bagetid for flutes og boller: 15-20 min. ved 200 °C.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.406 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her