Logo
Madplan billede

Dagens Kviz Quiz

Hvad betyder beurre manié?
  • Bagt marengs
  • Bagte majs
  • Lige dele smør og mel, der blandes sammen til en smørbolle, som bruges til at jævne med
  • Lige dele bagt mango og brød, der blendes
Svar: Beurre manié (fransk "æltet smør") er en dej , der består af lige store volumendele blødt smør og mel , der bruges til at tykne supper og saucer. Ved at ælte mel og smør sammen bliver melpartiklerne belagt med smør. Når beurre maniéen piskes i en varm væske, smelter smørret og frigiver melpartiklerne uden at skabe klumper.| Beurre manié ligner, men må ikke forveksles med en roux, som også er et fortykningsmiddel lavet af lige dele af nogle gange klaret smør eller mange andre olier og mel, men koges før brug.| Beurre manié bruges som et afsluttende trin til saucer, hvilket giver en glat, skinnende tekstur før servering.
Kviz videre på www.kviz.dk.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å 123...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1325415-10-2021 18:20:30 madABC.dk
Prøv hos fiskehandleren (måske kan de bestilles)
1325315-10-2021 17:39:09 Nina M. Juel Faustman
Hvor køber I friske Ansjoser/Brislinger? Mvh
1281314-12-2019 18:23:29 Stig Holst Christiansen
Første gang jeg er her.
1271213-07-2019 01:50:13 Karin
har lige set denne side for første ang, men det bliver ikke sidste. Glæder mig til at prøve at lave " Min kogebog"

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her