Logo

Æblegrød Sørens

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


2 kg store, syrlige danske æbler, gerne forskellige sorter

200 g sukker

3 spsk vaniljesukker

1 citron

 

Æblerne skrælles og kernehusene tages ud.

Halvdelen af sukkeret smeltes til lys karamel, og heri kommes æbler, vaniljesukker og citronen, der skal være skåret ud i mindre stykker med skal på.

Dæk med vand og lad grøden simre ved svag varme i 10-15 min.

Rør godt i bund undervejs.


Til sidst røres resten af sukkeret i, men lidt ad gangen, så du selv kan smage til undervejs.

Nogen vil have grøden sødere end andre.

Når man rører halvdelen af sukkeret i til sidst, er det for at give en større fylde, end hvis man kommer det hele ved fra starten.


Det gælder alle former for frugtgrød, men også syltetøj og marmelade.

Server grøden dejlig kold med mælk eller flødeskum og et drys kanel.





Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.644 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her