Logo

Kyllingepirogger og rødbedesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllingepirogger og rødbedesalat

 

Du kan lave piroggerne i god tid i forvejen, da de både kan opbevares i køleskabet og fryseren og varmes i ovnen inden servering. Så har du et hurtigt måltid til travle dage.

4 personer. Arbejdstid: 40 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 20 min.

#

Dej:

25 g gær

1¾ dl vand

1 æg

75 g grahamsmel (eller fuldkornsspeltmel)

1 tsk salt

1 tsk sukker

50 g smør

325 g hvedemel

1 æg (til pensling)

 

Fyld:

2 kyllingefileter

2 spsk olie

2 løg

250 g champignon

500 g savojkål

salt og peber

 

Rødbedesalat:

500 g rødbeder

3 spsk æble- eller lagereddike

2 dl syrnet fløde eller cremefraiche

1 bundt dild

*

 

Rør gæren ud i vandet.

Tilsæt æg, grahamsmel, salt, sukker, æg og smeltet smør.

Rør ingredienserne sammen, og tilsæt hvedemelet.

Ælt dejen grundigt, og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.

 

Brun kyllingefileterne på begge sider på en varm pande med 1 spsk olie.

Skru ned for varmen, og lad kødet stege i ca. 5 min. på hver side.

Læg det på en tallerken.

 

Hak pillede løg og rensede champignon groft, og brun dem i 1 spsk olie på panden.

 

Snit kålen fint, og kog den i en gryde med letsaltet vand i et par min.

Dryp kålen af i en sigte, og steg den sammen med løg og champignon.

 

Skær kyllingen i små stykker, og vend dem med grønsagerne.

Varm det hele godt igennem, og smag til med salt og peber.

 

Del dejen i 12 stykker.

Rul hvert stykke ud til en oval i ca. ½ cm's tykkelse.

Læg 3-4 spsk fyld på dejen, og fold den sammen.

Tryk sammenføjningerne godt sammen, og læg piroggerne på en bageplade med bagepapir.

Lad dem hæve i 30 min.

 

Pensl piroggerne med sammen pisket æg, og bag dem i ovnen ved 200 °C i ca. 20 min., til de er lysebrune og gennembagte.

 

Skræl rødbederne, og riv dem groft.

Vend dem med eddike, og smag til med salt og peber.

Anret salaten på et fad eller i skåle.

Dryp med syrnet fløde, og drys med grofthakket dild.

 

Server piroggerne med rødbedesalaten.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.679 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her