Logo

Mussenødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

småkager

Opskriften er sønderjydsk. Hold øje med ovnen, de kan drille, det er ikke en opskrift for nybegyndere. Opskriften kaldes fejlagtigt for pebernødder. Men der er ingen peber i. Hvor gammel opskriften helt præcis er? Ja det er et godt spørgsmål. Det er en min bedstemor "huggede" da hun var ung pige i huset. Og hun er en årgang 1927. Og det var en opskrift, som konen i huset havde arvet efter sin mor. Så opskriften kunne godt stamme fra sidst i år 1800.

2 æg
3 kopper sukker
2 kopper fløde
250 g margarine
166 g fedt (ikke mere ellers smuldrer de)
2 tsk kardemomme
ca. 1.5 kg hvedemel

Dejen æltes til en jævn hård dej. Trilles i tynde pølser, og skæres i ikke for tykke skiver. Lægges direkte på en smurt bageplade. Bages ved 200 gr. i øverste rille i 6-7 min., til de er let gyldne, hældes ned i en bradepande, hvor de får ca, 5-6 min. mere. Hvorefter de tages ud af ovnen, til afkøling.

Til eftermiddagskaffen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.373 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her