Logo

Lamme-pilaff

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g udbenet lammekød, bryst eller nakke
2 løg
1 fed hvidløg
3 spsk olie
¼ l. varm bouillon
2 spsk koncentreret tomatpuree
100 g rosiner
2 l. vand
250 g ris
1 spsk smør
100 g smuttede mandler

Kødet skæres i forholdsvis store terninger.
Løg og hvidløg pilles og hakkes fint.
Varm olien i en stor, bred gryde, kom kødterningerne i og lad dem blive
godt brune på alle sider.
Så kommes løg og hvidløg ved og gyldnes.
Hæld bouillon i gryden, drys med salt og peber og rør tomatpureen i,
hvorefter det hele får lov til at stå og koge mørt under låg og for svag
varme i ca 1 time.
Rosinerne skylles, stilles til afdrypning og koger med de sidste 15
minutter.
Kom salt i vandet, bring i kog, drys risen i og lad den koge for svag
varme i 18 minutter.
Kom smørret på en lille stegepande og rist mandlerne gyldne heri.
Hæld den kogte ris i en sigte, spul den over med varmt vand, lad den
dryppe godt af og kom den så i gryden til kødet,
Vend forsigtigt rundt i det hele med to gafler.
Ved serveringen toppes retten op på et varmt fad og drysses med de
ristede mandler.
Hertil passer grøn salat eller agurkesalat i hvidløgs-yoghurtdressing.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.811 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her