Logo

Fløderand med jordbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fløderand med jordbær

 

Byd dine gæster på en dejlig dessert, som ikke kræver, at du står i køkkenet hele dagen.

Arbejdstid: 40 min. Stivnetid: 2 timer. Ikke fryse-egnet. (4 personer)

 

#

4 blade husblas

2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

50 g sukker

½ l kaffefløde

½ stang vanilje

1 dl piskefløde

3 æggehvider (evt. pasteuriserede)

Tilbehør: 500 g jordbær og sukker efter smag

*

 

Læg husblassen i blød i koldt vand 10 min.

 

Giv fløden et opkog med den flækkede vaniljestang.

Pisk æggeblommer og sukker skummende.

 

Pisk vaniljefløden i æggemassen.

Knug husblassen fri for vand og rør den i den lune creme.

Lad flødeblandingen køle af og næsten stivne i køleskab.

 

Pisk æggehviderne stive og pisk fløden til blødt skum.

Vend begge dele i flødeblandingen og fyld cremen i en skyllet randform.

Lad fløderanden stivne i køleskab et par timer.

 

Rens jordbærrene og skær dem i mindre stykker.

Vend dem med en smule sukker.

 

Dyp hurtigt randformen i en balje varmt vand og vend fløderanden ud på et fad.

Fyld den med jordbær og server.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.286 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her