Logo

Hakkebøffer, blufærdige

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hakkebøffer, blufærdige


Hakket oksekød, lidt hvidløg, tomat, ost og masser af basilikum - så er de hjemme - 2 bøffer til hver.

Opskriften passer til 4 personer. 


#

800 g hakket magert oksekød
1 æg
2 spsk rasp
½ tsk salt
¼ tsk peber
1 fed hvidløg
60 g smør
2 dl piskefløde

8 skiver danbo ost 45+
5 tomater
1 håndfuld frisk basilikum

A. Det hakkede oksekød æltes med æg, rasp, salt, peber og presset hvidløg.

Kødet formes til hakkebøffer, så der er 2 til hver, brunes og steges i smør på en pande, 4 min. på hver side.

B. Bøfferne anrettes i et ovnfast fad, og panden koges af med piskefløde, som derefter hældes ved bøfferne.

C. Hver bøf dækkes med to osteskiver, og herover lægges en halv tomat med den buede side opad.

Sæt en tandstik igennem tomat, ost og bøf, så det holdes fast.

Lige før bøfferne skal serveres, gratineres de i ovnen i 10 minutter, til osten er smeltet og let gylden.

D. Kom friskhakket basilikum hen over bøfferne før serveringen.

Server med grøn salat og flûtes




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.462 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1381119-10-2023 14:40:42 MCharlotte Nielsen
Jeg har lavet den ret i snart 30 år. Man bliver aldrig træt af den. Jeg bruger dog 2 til 3 fed hvidløg i farsen, hvilket smager skønt, hvis man kan lide hvidløg.
33003-06-2012 19:46:16 Coralina
Det smager fantastisk - selvom jeg altid glemmer basilikum :-)

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her